Memories remain...
Een man met passie. Zo ken ik mijn opa. Als klein kind werd mij dit al duidelijk. Gepassioneerd was hij in alles wat hij deed. Zelfs met kaarten om dubbeltjes en stuivers was iets wat mijn opa liever niet wilde verliezen, maar uit beleefdheid naar mij toe toch maar deed. Ditzelfde geldt ook voor zijn energie die hij gebruikte om een goeie pot tennis op de mat te leggen tegen mijn broer en mij. En wanneer Ben en ik hem vertelde over hoe leuk het was om te vissen, kocht hij een nieuwe hengel, stoel, dobbers en een nieuwe hobby was snel gemaakt! Trots vertelde hij ons als hij een grote vis had gevangen tijdens een ochtend vissen aan de Mark in Breda! Maar de leukste gesprekken met opa waren toch over voetbal. Een echte NAC fan. Wanneer NAC en PSV tegen elkaar moesten spelen werd er altijd 'succes' gesmst voorafgaand aan de wedstrijd, en 'gefeliciteerd' na afloop, wie de winnaar ook mocht zijn. Dit is zoals ik mij opa herinner. Een uiterst vriendelijk man, die genoot van de kleine dingetjes zoals o.a. vissen en voetbal. Maar hetgeen wat hij het fijnst vond, was toch gewoon lekker lui op de bank liggen om studio sport te kijken en commentaar te leveren op de verdediging en op de scheidsrechter. Thuis voelde hij zich op z'n gemak, en opa genoot ook altijd wanneer wij op zondag met de hele familie naar binnen kwamen lopen. Hij observeerde ons, je zag dat het een gelukkig man was.
Spijtig genoeg heeft opa onze familie verlaten om op zoek te gaan naar rust. Ik hoop dat opa de rust gevonden heeft, waar hij zelf al lange tijd van droomde. Opa heeft nu wat hij wil, en hij hoeft nu niet meer te vechten tegen de pijn. Ik gun het opa van harte en hopelijk geniet hij van de plek waar hij nu is, waar dit ook moge zijn. Maar ik weet zeker dat hij zijn passie heeft meegenomen om op zijn nieuwe plek te genieten van de kleine dingen. Ookal ben ik heel verdrietig vanwege het verlies, tergelijkertijd ook blij voor opa dat hij nu is waar hij graag wil zijn. Opa kan terugkijken op een geweldig leven en kan trots zijn op wat hij daarin allemaal heeft bereikt en heeft betekend voor ons.
Opa, u zult gemist worden maar de herinneringen zullen altijd blijven. Ik kan met een lach op mijn gezicht terugkijken op wat voor lieve en geweldige opa ik 25 jaar lang heb gehad
Rust zacht lieve opa!
Bert Schrantee 18-09-1928 04-08-2010
Gecondoleerd Dieck. En heel erg mooi geschreven! Hij klinkt als een geweldige man, wat een geluk dat je hem hebt mogen kennen als je opa.
Sterkte de aankomende tijd, ook voor je familie.
Liefs.
Gecondoleerd Dieck. Ik wens jou & de familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
Liefs
M
Dick en Mieke
Veel sterkte met het verlies van opa. Bij zulke momenten is het jammer dat je ver weg bent.
Probeer toch maar te genieten deze laatste weken.
Liefs Jozef en Lia
Wat een mooie herinneringen aan je opa. Koester ze en geniet van het leven zoals je opa dat gewild zou hebben.
Hoi Mieke,
Gecondoleerd! Dit is natuurlijk een minder moment
tijdens jullie reis..
Ik heb al een paar keer eerder op jullie site gekeken en weg zitten dromen bij alle mooie foto's! Nu even een kleine reactie er bij. Ben benieuwd hoe het verder met je is!
Ik hoop dat jullie ondanks dit nieuws toch nog lekker aan het genieten zijn!
Tot over een klein maandje alweer!
Groetjes x Krista
bedankt dick voor je mooie mail
,opa was erg trots op jullie en
heeft vaak over jou en ben gesproken hij is nu waar hij de laatste weken erg naar verlangde en dat is goed zo onbegrijpelijksoms maar nu hebben wij er vrede mee ook geweldig hoe jullie samen opa hebben herdacht heb het gezien op de cp lieverds geniet nog even van de mooie dingen daar en gauw tot ziens xxx oma
ook dikke kus voor mieke.
Hoi Dieck en Mieke,
Allereerst gecondoleerd met dit verlies! Moet moeilijk zijn als je zover weg bent. Ik vind het wel super hoe je via deze tekst je opa herdenkt! Heel mooi gedaan!
Ik wens jullie ondanks dit verdrietige bericht, toch nog heel veel plezier samen. Geniet ervan nu het nog kan!
He Dieck, gecondoleerd.. Shit dat het net nu gebeurd maar dat weet je natuurlijk nooit van te voren met dat soort dingen. Heel veel sterkte met de verwerking van het verlies op afstand..
Ondanks dit hopelijk ook nog veel laatste reisplezier, persoonlijk had ik een ander land dan China van het lijstje geschrapt;).
Xxx
Lieve Dick
Het boek van jouw opa is gelezen, maar door jouw dierbare herinneringen aan hem, kun je het boek van jouw opa steeds weer opnieuw lezen. Zorg dat jouw eigen boek een mooi en waardevol vervolg krijgt zodat ook jouw leven rijk aan herinneringen zal zijn.
gecondoleerd met het verlies van een uniek persoon uit jouw leven.
liefs
Mathilde
Hey Dieck,
We lezen je berichtje nu pas, maar kut om te horen zeg. Gecondoleerd. Hoop dat je daar een beetje je zinnen kunt verzetten. Fijn idee om gauw weer bij je familie te zijn nu waarschijnlijk. Tot snel en sterkte!
Liefs en groetjes, Jorne en Lotte
Dag Dick en Mieke, natuurlijk schrikken geblazen. Als je lange tijd weg bent kan dit natuurlijk gebeuren. Na lang wikken en wegen hebben jullie besloten te blijven wat heel lastig geweest is. Op jullie manier alvast een beetje afscheid genomen hoorde ik en zie ik. Straks met zijn allen bijeen om het "Stof" te verstrooien / de herinnering blijft! Het ga jullie goed / pik nog even mee wat mogelijk is en tot gauw! mvg henri